Mikä on Music Manager's Forum Finland?

Manager's Forum Finland ry (MMF Finland) on Suomessa toimivien managereiden yhdistys ja keskustelufoorumi, jonka päätarkoitus on jakaa ja välittää tietoa kaikesta alaan liittyvästä.

Tiedon jakamisen lisäksi MMF Finlandin tavoitteena on

Music Manager's Forum Finland on International Music Manager’s Forumin (IMMF) Suomen jaosto. IMMF koostuu 18:sta paikallisesta Music Managers Forumista ympäri maailmaa: Australia (2 jaostoa), Belgia, Kanada, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Hollanti, Uusi-Seelanti, Norja, Puola, Etelä-Afrikka, Iso-Britannia ja Yhdysvallat.

Managereilla on merkittävä rooli kansainvälisessä musiikkiteollisuudessa. IMMF:n managereiden edustamat levyttävät artistit tuottavat yli 95 % musiikkiteollisuuden taloudellisesta toiminnasta. Managerit ovat musiikkiteollisuuden ainoa ammattilaisryhmä, joka on tekemisissä kaikkien osapuolten ja asioiden kanssa.

MikÄ on manageri?

Musiikkimanageri vastaa artistin uran edistämisestä kaikissa vaiheissa demon tekemisestä oheistuotteiden myyntiin. Manageri esittelee artistin äänitetuottajille ja musiikkikustantajille ja hoitaa kaikki sopimusneuvottelut artistin puolesta. Usein managerin tehtäviin kuuluu myös kiertuejärjestelyissä auttaminen, sponsorointien hankkiminen ja oheistuotekaupan pyörittäminen. Artisti voi sopia managerin kanssa tehtäväkentästä ja sen mahdollisista rajoituksista. Yksi managerin tärkeimmistä tehtävistä on kaikkien mahdollisten tulovirtojen, mukaan lukien tekijänoikeustulojen, hallinta artistin eduksi.

Hankkimalla ammattitaitoisen managerin artisti varmistaa, että hänen etujaan valvotaan kaikissa tilanteissa ja että kaikki yhteistyötahot toimivat hänen parhaakseen. Samalla artisti vapauttaa kaiken oman aikansa luovaan työhön. Managerit saavat yleensä palkkion komissiona artistin saamasta tulosta. Toisin sanoen jos managerilla menee hyvin, niin artistilla menee vielä paremmin.